varpasaari.jpgAlkusanat: Tämä on edelleenkin vain oma näkemykseni asioiden kulusta. Todellisuudessa asiat ovat voineet mennä hieman eri tavalla kuin mitä minä olen ne kieroutuneessa mielessäni pyöritellyt. Pyrin silti olemaan suhteellisen objektiivinen tätä kirjoittaessani. Kuvat ei välttämättä liity varsinaisiin tapahtumiin, osa on jopa suoranaista fuulaa.

24.7.2005
Sunnuntai

Pakkasimme rinkat, ei tästä mitään tule. Vähensin ruokia, mutta silti tuntuu painavalta. Polvi alkaa hajoilla, pitäisi varmaan jäädä tänne irkkaamaan.
2130
Rinkka painaa 23kg. Liian vähän. Vähensin Mountain Dewn ja kaksi Pepsi Max-tölkkiä. Rinkasta puuttuu tosin tavaraa noin neljän kilon edestä. Ehkä pääsen sittenkin siihen 25 kiloon. Tila loppuu tosin kesken. "Mä en tiedä mitä mä teen."

Onnistuin saamaan spriitussit lattialle. Lähti se marinolilla, mutta niin lähti maalitkin. Matto onneksi peittää pahimmat jäljet.
2210

Iltahetki oli ja meni, alkoi ramaisemaan toden teolla. Ensimmäistä kertaa oman vaellushistoriani aikana kaikki menivät kiltisti nukkumaan. Olivat muuten kuulemma puhuneet minusta tyttöjen saunassa. Laura ja Noora siirtyivät isosten huoneesta aulaan sohville nukkumaan. Ilmeisesti seura ei kelpaa. No, säästyypä kälätykseltä.
0000

25.7.2005
Maanantai

En vaella. En taho. Tahtoo nukkua. Toivottavasti aamupala kirkastaisi hieman asioita.
0750

Olemme nyt Kuukkelin pihassa ja vieressä on bussillinen saksalaisia turisteja. Yksi taisi juuri tehdä erään käsimerkin. Leiriläisten ja isojen perseilystä huolimatta he eivät tunnu kiinnittävän meihin mitään huomiota. Vilkuttivat takaisin tosin kun lähtivät.
1025

Ensimmäinen ylitys on takana, ja vaellus on alkamassa. Kukaan ei hukkunut. Olisi varmaan aika ruveta tepastelemaan.
1240

Taukoilemme taas. Tarkoitus oli pitää pieni stoppi että saadaan porukka kasaan. Se muuttui 10min tauoksi. Aika näyttää, että kuinka pitkä tovi täällä istuskellaan.
1400

Saimme murua rinnan alle, ja mieliala on huomattavasti korkeampi lähestyvästä ylämäestä huolimatta. Ryhmäläiseni kauhistelivat rinkkani painoa, vaikka se on aika kevyt. Ruoka kiehui yli ja minä pesen trangian.
1615Ensimmäinen hajoaminen. Tytöt näyttävät itkevän jo. "Ikinä en enää kävele!".Turistaan Muhosen kanssa pyssyistä. Tyttäret kirkuvat jossain.
1720

Pidettiin iltahetki ja kohta pidetään potlojoot. Kohta tulee hyvää pöperöä.
2315

26.7.2005
Tiistai

Pekoni-nuudelisörsseli oli karmaisevan makuista, onneksi. Ilona lainasi miun uimashortseja. En tosin maininnut että ne on uimashortsit, eiköhän tuo huomanne itsekkin.
Oli muuten ensimmäinen aamu sitten oman vaellukseni jolloin minullekkin riitti kunnolla puuroa.
0910

Päivän ensimmäinen trippi on trippailtu, ja ensimmäinen tauko menossa. Tuulilla oli pakki(tjsp.) sekaisin, ja oltin häneltä teltan kantoon. Tapahtuma oli siitä erikoinen, että Tuulin teltan luovutti eräs nimeltämainitsematon nuoriso-ohjaaja käsiään yhteen hieroskellen ja hykerrellen, ja teltassa lukee "KLAUS TEFKE".
1130Olemme lähdössä nyt Parasiittikurusta. Äsken sattui retken ensimmäinen kunnollinen sadekuuro, porukan suojautuminen oli ihan asiallista. Sadetta vastaan, siis. Tapasin vedenottopaikalla kuukkelin. Mokoma ei väistänyt. FeeDer ja Micke söivät sateen aikana hönssinsä sadeviittojensa sisällä. Tuli kuulemma hiukka lämmin.
1600


Olemme nyt Ukselmapäällä. Tytöt kysyivät Jaakolta että onko pahin takana päin. Muhis vastasi kyllä. Kannoin velvollisuuteni, ja lisäsin: "Joo, jos katotte sinne Paratiisikuruun päin." Vaellusmieliala ei jostain syystä ole kovinkaan korkea.
1650
Olemme vihdoin täällä muurahaishelvetissä, ja oma ryhmäni on saanut jo purtavaa. FeeDer, Rampe ja Micke olivat tekemässä polttopuita, ja mikä kummallisinta, FeeDer EI saanut kirvestä polveen. Teen taas laniruokaa. Toivottavasti nyt onnistuu paremmin.
2100
Tuli vaahtokarkit paidalle. Pikku iset suoritti ulkoläksyjä. Piirtelin kuittausmerkeiksi ruumisarkkuja ja telttoja.
22 45

Muut jäi räveltämään. Itse menin nukkumaan. Huomenna on pitkä päivä ja painava rinkka, j oten potlojoot ovat tarpeen. Isojen veljien ja siskojen traumojenkertaushetki oli ihan mukiinmenevä, mutta k aikista paistaa läpi että osa tuntemuksista jäi mainitsematta. Osa jota ei haluta muille kertoa. Porot ja mu utama iso suunnittelevat nuotiopaikalla luiroruokailua, itse kirjoittelen tätä. Kuuluu huutoja "Hei, missä se Aku on? Onks tää Akun?" Tahtomattakin tulee välillä sellainen fiilis että kaikki puhuisivat minusta. "Se on lu kion kakkosella, mitä siltä voi odottaa?" "Vähän se yks töhöilee =D" Alkavaa paranoiaa ehkä, mutta olo on silt i epätietoinen.
0015

27.7.2005
Keskiviikko

Kamat on nyt saatu melko onnistuneesti kasaan, ja aamuhetki on alkamassa. Pystyssä olevia telttoja on enää muutamia. Tai yk si, isojen siskojen. Siitäkin on päällikangas kuivumassa. Ovat kai olleet apuna leiriläisten toiminnassa. Jaakk o onnistui juuri purkamaan ansalankaviritelmänsä.
0935
Karmea totuus valkeni vihdoin Ilonalle. Lainahousut olivatkin uimashortsit.
Ilona: Hei, miks täällä on sisällä tällänen valkee tuplahommeli?
Aku: Ne on uimashortsit, oon niissä aina munasillaan =D
Ilona: IIIKK!!!! Kai sie oot pessy näitä?
Aku: En kai kolmeen vuoteen
Ilona: ...
1055
Olemme lumikurun viereisellä tunturilla. Nousu tänne oli melko hankala, osa porukasta konttasi. Muhonen pullistelee isostytöille ja esittää kertauksissa opittuja ukonkanto-otteita. Mölsä ja Muranen nauravat ja pastorilla paukkuu nikamat. Pidämme ilmeisesti vielä tupakan mittaisen tauon

1350
Pikkuiset kokeilee onneaan ulkoläksyjen kanssa, pidettiin juuri opetustuokio. Harri on hämmentynyt, koska FeeDer kirjoitti hänen vihkoonsa törkeyksiä natoaakkosilla. Lähtö Luirojärveä kohti lähenee, pitänee spurtata ajoissa vessaan.
1655

28.7.2005
Torstai

No nyt ollaan täällä Luirolla, ja tehtiin just pitsaa. Potlojoot voidaan pitää vasta kun mokoma on syöty. Pia paistelee lettuja ja kerjää että joku söisi. Tykkää paistaa, muttei syödä. Ihme mimmi. Noora miettii notta lähtisikö nukkumaan vai ei. Pizza on kuulemma valmis 20 minuutissa. Reunat ovat raa'at, mutta eipä tuo haittaa kun pohjassa on carbon medicalikset. Noora on edelleen epäilevä tuomas, mutta uskon että tie naisen labyrinttiin käy vatsan kautta.
0245
Koko aamun on satanut, ja yritämme nyt saada laavua kasaan. Porotytöt heräsivät äsken. Laavu alkaa muotoutua, mutta vaikea uskoa että tuosta mitään tulee.
1310
Saatiin laavu pystyyn. Samalla sekunnilla loppui sade. Kohta paistanee aurinkokin. Eipä tule kenellekkään lämpöhalvausta. Itse olen läpimärkä. Autio tuli kuivana (ilmiselvästi hilttonista) kuittailemaan poutalaavustamme. Kiva kun kelpaa.
1400

Tämä kirja alkaa olemaan jo aika märkä. Saas nähdä saako tästä html-versioon mitään(toim. huom: Jotain sai). Ei sillä, eipä mene hyvä hukkaan. Ei mennyt silloinkaan kun Sopan ryhmäläiset söi minun carbonaarat. En mie siis sitä halunnutkaan. Onneksi Mika antoi hieman Bolognesea. Toivottavasti ei kertonut Lauralle.
1700

Se oli taas viimeinen kerta Luiron saunassa. Vain Luoja tietää että kuinka pitkäksi aikaa. Muutama tyttö yritti kovasti saunaan tunkeilla, mutta vettä heittämällä(huom! järvivettä med ämpäri) ja persettä näyttämällä niistä päästiin. Vuan nyt pidetään leiri JP:tä. En minä valita, mutta rakensin laavun enkä pääse edes penkille. Toisaalta töissähän täällä vain ollaan.
2010

Tulimme evakkoon uuteen saunaan. Riparilaisten kommentteja "Pitää laittaa teltan ovi kiinni ettei hukuta sinne!". Arvanette varmaan millä mallilla vettä tulee taivaalta? Tapahtumakierre oli melkoinen, ensin nousi myrsky ja riippuliidin meinasi nousta ilmaan [Divx?]. Sitten piti etsiä sapuskanlaittopaikka. Yritimme aluksi uuteen saunaan, mutta tytöt eivät halunneet sateeseen. Sitten meinasimme hilttoniin, mutta käännyttivät ovelta. Hetken maanittelun jälkeen sinne olisikin meinannut mahtua, mutta meno oli sellainen että katsoin parhaakseni evakuoitua. Lillarini osaisivat keittää puurot itsekkin, ja sisällä oli hemmetin ahdasta. Ei sinne tarvittu isosrontteja enää pakkaa sekoittamaan. Suuntasin siis halkovajalle, mistä löytyikin poroporukka ja Hanskin ryhmä. Hetken siellä kukuttuani tuli Sanna huhuilemaan minua takaisin. En olisi halunnut mennä takaisin, mutten halunnut myöskään aiheuttaa tyttöparalle turhaa reissua. Ryhmäni ei ollut osannut laittaa ruokaa. Menimme sittenkin uuteen saunaan. Tätä kirjoittaessani olemme hieman keskeneräisessä saunarakennuksessa ja pikkuiset ovat saaneet jo syödäkseen. Voisin itsekkin heittää jotain huiviin.
2150

29.7.2005
Perjantai

Hilltonissa haiskahti pieni eriarvoisuus. Tytöt makoilivat ja kikattivat siellä lämpimissä ja kuivissa sängyissään. Herrat yrittivät pysyä pystyssä ulkoilman myrskytuulessa lämpötilan ollessa alle kymmenen. Näin olisin asian kyllä tod. näk. itsekkin hoitanut, mutta silti vähän keljulta tuntuu. Ei meillä isosilla ole mitään hätää, mutta osa pojista on aika kylmissään. Onhan se tietysti ihan hyvä että edes tyttölapset säästetään elämälle. Laajamittaisempi hajoilu tekisi tästäkin helvettiä. Eikä tyttärillä taida olla edes mitään toimitettavaa ulkona, mehän sentään pakkailemme tavaroita. Kohtapa kaikki pääsevät lämpimään, sillä aamuhetki alkanee piakkoin. Itse en haluaisi Hilttoniin jalallani astua, mutta minkäs teet.
1100

Tytöt laulavat pelimiestä. Kesän '05 hittibiisi. Soppa tykännee tästä enemmän kuin äskeisestä PMMP:stä. Vaelluksen perinteitä jatketaan. Annoin Nutellani tytöille syötäväksi. Niin, tänä vuonna tajusin luopua niistä ilman taistelua. Tuiskukurusta löytyi muovipussista roskia, tupla ja tikkari. En tiennyt kenen ne olivat. Kukaan ei tunnustanut omikseen. Lykkäsivät minulle kantoon. Tupla pisteltiin menemään teltankasausvitutuksessa ja tikkari hävisi mystisesti. Kengästä suli nuotiolla pois osa läskipohjaa. Kaapaisin puutikulla sulaneet mömmöt pois ja laitoin kengät takaisin kuivumaan. No harm done. Kohta kaikki tänne kantamani sapuskat on syöty, jäljellä taitaa olla enää puolikas purkki näkkäriä. Tällä ruokailuvauhdilla ei ole enää niitäkään. Iltahetki -->
2240
Loppusanat: Tämä viimeinen merkintä päiväkirjaan tehtiin viimeisenä iltana korvessa, Kotakonkäällä. Vihko alkoi olla sateiden jäljiltä jo aika heikossa hapessa. Paljon jäi ehkä kirjoittamatta. Paljon jäi ehkä sanomatta. Yritetään korjata asia ensi vuonna, jos luoja ja Tefke suo.